2017-04-24

Vi söker en junior projektledare

Vill du ha ett utvecklande och omväxlande arbete som projektledare inom en framtidsbransch? Bra – varmt välkommen till Karlstads El- och Stadsnät!

Vi söker dig med rätt driv och vilja till att kliva in i rollen som projektledare hos oss. För att lyckas krävs kännedom om branschen samt ett stort engagemang som tar både dig och oss dit vi vill.

Om oss

Karlstads El- och Stadsnät är ett helägt kommunalt bolag i Karlstads kommun. Vår affärsidé är att tillhandahålla trygg och prisvärd transport av el och bredbandstjänster för det dagliga livet med fokus på framtidens behov. Vi är proffs på att bygga, driva och förvalta driftsäkra nät inom både elnät och stadsnät. Elnätverksamheten omfattar Karlstads tätort. Elnät har 34 000 kunder och omfattar fyra mottagningsstationer, 350 nätstationer och ca 125 mil ledningar som till över 97% är kabelnät. 

Arbetsbeskrivning

Som projektledare hos oss består dagen av just projektledning inom eldistribution till både större och mindre projekt. Tjänsten kommer inledningsvis att fokusera på några av bolagets mindre projekt, samt projektassisterande i de större projekten som löper under längre perioder – halvår, år. I rollen arbetar du med flera projekt samtidigt, vilka kan bestå av både nybyggnation och om byggnation.

I rollen koordinerar du projekt, ute på projektområden samt via telefon och mail. Du håller i trådarna och ser till att deadlines hålls och arbetet blir gjort. Det operativa arbetet i projektet sköter våra montörer. Det är dock meriterande om du har förståelse för arbetet och kan komma med synpunkter och idéer om hur vi tillsammans kan utvecklas.

Som projektledare har du ett ekonomiskt ansvar. Prognosgenomgångar kring kostnader och projektet sker med bolagets projektchef. För att klara samt att trivas i rollen tror vi att du ska ha ett affärstänk och vara medveten om kostnader och ekonomiska aspekter för dina projekt.

Du behöver kunna ha många bollar i luften och vi ser gärna att du har en entreprenörsanda i dig. Du är en person som kommer på nya sätt att tänka och lösa uppgifter, och vågar även föra fram detta, trots din roll som något mer junior i sammanhanget.

Kvalifikationer

Du är ordningsam och noggrann, arbetar strukturerat och kan hålla tidsplaner. Du är en självgående person och har en mycket god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen som projektledare hos oss ska du vara driven och ha viljan att sträva framåt och utvecklas. Du är engagerad i ditt arbetssätt och tycker att det är spännande med ett företag som expanderar.

För att trivas och göra ett bra jobb ser vi gärna att du har en elektroteknisk utbildning på högskolenivå, eller motsvarande. Tjänsten ställer även krav på goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Meriterande:

  • Erfarenhet av projektledning
  • Erfarenhet av både elnät och stadsnät

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansökan sker via den här länken.

Sista ansökningsdag är 14 maj 2017.

Kontaktperson

Ellinor Hammar - rekryteringskonsult Randstad

073-064 47 86, ellinor.hammar@randstad.se

 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.