2017-06-22

Vi söker en controller med teknisk och/eller ekonomisk bakgrund

Vill du ha ett utvecklande och omväxlande arbete som controller inom en framtidsbransch? Varmt välkommen till Karlstads El- och Stadsnät!

Vi söker dig med rätt driv, intresse och vilja till att kliva in i rollen som controller hos oss. För att lyckas krävs en god analytisk förmåga, ett brett ekonomiskt kunnande samt ett brinnande intresse för teknik. Kännedom om el- och/eller stadsnätsbranschen ser vi som meriterande.

Arbetsbeskrivning

I rollen som controller arbetar du med båda våra affärsområden, elnät och stadsnät. Inom elnät blir en central uppgift att arbeta med våra elnätstariffer och inom stadsnät att vara med och stödja affärsområdet i utvecklandet av befintliga och nya affärer. Utöver dessa områden är uppföljning av våra investeringsprojekt tillsammans med projektfunktionen viktig arbetsuppgift.

Myndighetsrapportering är också en viktig del i tjänsten sett utifrån framför allt affärsområde elnät. För att skapa underlag för rapporteringen arbetar du dagligen i våra kund-, ekonomi- och GIS-system och är med och skapar förutsättningar för att ligga i framkant kring just elmarknaden.

Inom stadsnät är det marknaden som styr vårt arbete på ett helt annat sätt än för elnät. Man ska därför trivas i att arbeta i en flexibel och marknadsanpassad miljö, då det händer mycket inom just stadsnät.

Sammanfattningsvis tror vi följande ord knyter ihop tjänsten på ett övergripande sätt: ekonomi, controllerfunktion, analys, kommunikation, myndighetsrapportering, systemvana, nyfikenhet samt vilja – en Vilja att tillsammans med oss på Karlstads El- och Stadsnät fortsätta ligga i framkant inom vår bransch!

Kvalifikationer

Som person är du initiativtagande, noggrann samt nyfiken på att utvecklas inom controller- och branschområdet. Du är lättlärd och angelägen att snabbt sätta dig in i aktuella uppgifter. Att hantera flera uppgifter samtidigt är inga problem för dig. Du har även lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor och ett gott samarbete är en självklarhet för dig.

Vi ser gärna att du är utbildad inom industriell ekonomi, men vi menar även att andra ekonomiska utbildningar tillsammans med ett teknikintresse skulle göra sig bra i rollen hos oss.

Du är en mycket god användare av Excel och en van system- och datoranvändare.

Om oss

Karlstads El- och Stadsnät är ett helägt kommunalt bolag inom Karlstads kommun. Vår affärsidé är att tillhandahålla trygg och prisvärd transport av el och bredbandstjänster för det dagliga livet med fokus på framtidens behov. Vi är proffs på att bygga, driva och förvalta driftsäkra nät inom både elnät och stadsnät. Elnätverksamheten omfattar Karlstads tätort och har drygt 34 000 kunder. Vårt stadsnät finns i hela kommunen och har i skrivande stund runt 12 000 anslutningar.

Om anställningen

Omfattning: Heltid 100%, tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag: 13 augusti 2017

Kontaktperson: Ellinor Hammar, Randstad. 073-064 47 86, ellinor.hammar@randstad.se

Ansökan

Ansökan sker via Randstad, klicka här.