2017-06-30

Storsatsning på fiber till landsbygden

Vi storsatsar nu för att fiberansluta så många som möjligt på landsbygden inom Karlstads kommun. Här kan du läsa mer.

Du som bor på landsbygden inom Karlstads kommun har nu chansen att kunna fiberansluta din fastighet! Vi gör en av våra största satsningar någonsin för att kunna ansluta så många kommuninvånare som möjligt.

Skicka in din beställning!

Vill du ha en anslutning behöver vi få reda på det, naturligtvis. Du som berörs av satsningen ska ha fått beställningsblankett skickat hem till dig i brevlådan. Skicka tillbaka den till oss snarast för att inte missa chansen. Erbjudandet stänger 25 augusti.

Du som inte ännu blivit kontaktad för att bli ansluten bor troligtvis inte i ett av de fokusområden som vi planerar att ansluta under den här etappen - men självklart kommer vi att göra allt för att ansluta dig och dina grannar i nästa steg. Du är varmt välkommen att anmäla ditt intresse genom att klicka här

Anslutningskostnad

Du som berörs av den här "kampanjen" vet redan att vi söker ekonomiskt bidrag hos Länsstyrelsen just nu, och har fått beställningsformulär hemskickat i brevlådan. Får vi bidraget kommer en anslutning att kosta 17900 kr, annars 19900 kr. 

NÄR KAN jag bli ansluten?

Det är många områden om berörs av utbyggnaden, och därför har du fått en tidsplan för just ditt område i brevlådan.

Men, de områden som vi redan startat upp i/påbörjar inom kort (d.v.s. hösten) är bland annat Grän, Trossnäs, Arnön, Älvsbacka, Rådom, Ve, Drögsforsen

Målet är att majoriteten av områdena på landsbygden ska ha påbörjats senast under 2018. Givetvis är utbyggnationen beroende av att intresse finns, men just nu ser vi positivt på läget då det över lag finns många fiberintresserade i de områden vi tittar på.

Varför stadsnät och inte en privat aktör?

Som kommunalt bolag arbetar vi för Karlstadsbornas bästa, och gör allt för att bygga så snart som möjligt och så kostnadseffektivt som möjligt. När nätet väl är byggt kan du dessutom vara säker på att vi kommer att fortsätta att hålla det driftsäkert, och hela tiden hålla tjänsteutbud och service på högsta nivå. Du kan även vara säker på att vi inte kommer att sälja nätet vidare till någon annan part senare – vi garanterar att vi kommer att äga och sköta om nätet i framtiden!

Frågor?

Om du undrar över något kan du kontakta vår kundservice. Klicka här för kontaktuppgifter och öppettider.