2018-04-17

Driftavbrott stadsnätet p.g.a. strömavbrott

På grund av strömavbrottet i västra Karlstad låg ett antal stadsnätsanslutningar nere under natten. Klicka för mer info.

Kl. 08:10 ca: Bortsett från ett fall är all vår stadsnätsutrustning uppe och rullar igen. Om du fortfarande upplever störningar kan det ta en stund innan allt fungerar som det ska igen. Har du inte anslutningen åter under förmiddagen kan du testa att starta om all din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc) så att den får ny kontakt med nätet. 

Kl. 01:10 ca: Strömmen är nu tillbaka (kl. 00:58) men på vissa håll kan det dröja lite innan stadsnätet är åter. De allra flesta anslutningarna bör vara uppe under natten/under morgonen. Om du inte kommer igång med din anslutning inom ett par timmar kan du testa att starta om all din utrustning (mediabox, ev. router, tv-box, etc) så att den får ny kontakt med nätet.

Kl. 00:50 ca: Utöver de områden som redan berörs av strömavbrottet finns det även vissa områden som enbart berörs av driftavbrott på stadsnätet, även detta på grund av strömavbrottet i västra Karlstad. De områden där stadsnätet ligger nere just nu är Våxnäs, Gräsdalen, Hagalund, Henstad, Hultsberg, Bomstad, Bellevue, Romstad, Fredricelund, Zakrisdalsudden, Sommarro, Kasernhöjden, Strand och Klara. Först när strömmen är tillbaka kan stadsnätsanslutningen börja komma igång igen.